Site icon Gorica Nekretnine

Kako pretvoriti stan u dom?

Na prvu ruku, naizgled jednostavan zadatak za napraviti, znali smo često ćuti sljedeće izjave:

“ma kupim novi kauč i bit će to dobro”
“to je kvalitetno drvo i nikako to ne mijenjam”
“nije to neka znanost”

Mi svakako razumijemo i shvaćamo da ponekada se neke izmjene čine teške i ne zamislive, pošto često povezujemo dobre osjećaje sa stvarima koje kupimo dok gradimo dom. Zato ćemo Vam mi pomoći s par savjeta kako bi mogli uljepšati svoj stan, ne bitno od kvadraturi stana.

Zidovi

Vjerujemo da ste ovu izjavu već ranije čuli no svakako ćemo ju ponoviti. Zidovi trebaju biti svijetle boje ili bež boje ako idete na mrvicu profesionalniji “look”, ali svakako svijetle nijanse te posebice bijela boja su glavni igrači na ovome području. Bijela boja zida reflektira svjetlinu te se prostor čini većim i širim, isto tako ljudi se osjećaju življe, i sigurnije u takvim stanovima, što je odličan početak pri preuređenju stana u idealan dom.

Svakako ako imate mlado dijete ili psića, razumijemo da se može desiti ono najgore, a to je mrlja na bijelom zidu. Auch. Svakako predlažemo da u tim situacijama i u takvim okolnostima, obojite zidove s bojom koja podnosi pranje, a da bi spriječili da do pranja dođe, postoje male kao najlonske folije koje se stave na donje dijelove zida ili mjesta gdje bi zidovi mogli nastradati i tako se mogu osigurati bijeli zidovi dok i dalje imamo taj Wauu, široki efekt. 

Sobe

Izbjegavajte velike i “za jednu stvar” stavke. Na to mislimo stvari poput kreveta, ormara, stolića i slično. Uvijek pokušajte da takve stvari budu sagradive, da krevet ima podno spremište, da ormar ima zasebne ladice koje Vas poštede dodatnog ladičara, da stol ima kompoziciju sa stolicama koje stanu ispod samoga stola. U svakom slučaju, tražite više modularne namještaje, koji će svojim funkcionalnostima poštedjeti prostor za stvar ili dvije i time omogućiti više mjesta za boravljenje. 

Podovi

Svakako se pobrinite da pod bude od linoleuma ili parketa radi lakšeg održavanja, no razumijemo da svi imamo drugačije želje te tepisi i keramičke pločice su isto opcija. Svakako u slučaju da imate ljubimca u stanu, preporučujemo pločice i linoleum radi radije čišćenja i održavanja. 

Kupaona

Najbitniji savjet u ovome djelu je da sve bude minimalistično i nužno, nema potrebe za velikim stvarima ako kvadratura to ne dopušta, te minimalni stil kupaonice je svakako nešto što je postalo moderno kroz sadašnjih par sezona u interijerima. 

Kuhinja

Iako u zadnje vrijeme radi dostavnih platformi i urbanog života, sve teže i teže ostati doma i kuhati za sebe, no to nas ne mora spriječiti u posjedovanju kuhinje iz snova, koja bi uvijek trebala biti u duhu apartmana te doprijeti atmosferi svojom bojom, stilom i ponajprije da je prikladna Vašem standardu rada u kuhinji te da je na Vašoj optimalnoj visini. 

Namještaj

Iako smo ranije već spomenuli da je namještaj ključan dio koji bi trebao biti više modularan i biti korišten za Više od jedne stvari, svakako je potrebno da bude i sjajan i da reflektira svjetlost, ako imate kožne namještaje, bilo bi korisno da kupite kremu za namještaj te da ga osvježite, a ujedno time ćete ga i osvijetliti što će doprinijeti atmosferi sobe. 

Osvjetljenje

Zadnja stavka je da žarulje u stanu postavite u kuteve svojih zideva te na taj način će svjetlost doprinjeti osjećaju proširenosti i komfornosti, pošto sam apartman će dobiti na nekoliko m2 više. Isto tako pokušajte koristiti led svjetla kako bi atmosferu dodatno očarali.

Zaključak

Renovacija stana nije nimalo laka, i treba tu puno rada truda i požrtvovnosti kako bi sve prošlo idealno i u najboljem redu, ali svakako ukoliko uzmete jedan od naših savjeta, to je jedan savjet bliže prema savršenom domu. Na kraju dana najbitnije je da se Vi osjećate ugodno, toplo i voljeno u svojoj kući jer upravo te karakteristike čine Vaš “dom” domom.

Do sljedećeg čitanja, Gorica Nekretnine!

Exit mobile version